De ondergang van de VB1


NIEUWS UPDATE 6 juli 2019De VB1 in slecht weer vergaan

Afgelopen week is de VB1 uitgevaren naar de visgronden om zijn krabbenfuiken te lichten.Het is zwaar werk de overvolle fuiken aan dek te hijsen.


Maar met een rijke vangst en diep geladen aanvaard de VB1 de thuisreis.In het zicht van de haven komt de VB1 echter in slecht weer terecht.Met een aanschietende zee heeft het schip het moeilijk in een zware bui. Het neemt steeds meer water over waardoor het steeds dieper komt te liggen en het tenslotte kapseist.De fuiken zinken met de vangst en al terug naar de zeebodem en de schipper kan zich ternauwernood het vege lijf redden door naar de kant te zwemmen. Die gaat spoorslags op huis aan voor droge kleren.


De VB1 drijft met de kiel naar boven terug naar zee.Als de storm is gaan liggen gaan de dappere redders van de KNRM er met de reddingsboot op af en zien zij kans het inmiddels ver afgedreven wrak van de VB1 te bergen. Helaas heeft het schip zoveel schade opgelopen dat het roemloos naar de sloop gaat.Ook de krabbenfuiken worden geborgen. Door een collega visser die ze terug geeft aan de rechtmatige eigenaar.
Intussen maakt de schipper het goed. Met de krabben gaat het iets minder, die worden allemaal opgepeuzeld.